Chow mein z kurczakiem
Chow mein z kurczakiem, to niezwykle prosta i smaczna potrawa. Uwielbiam chińszczyznę za smaki i łatwość przygotowania. Chow mein jest naprawdę proste i nie łatwo się nim znudzić. Możemy dowolnie wymieniać składniki dodając...
Chow mein z kurczakiem, to niezwykle prosta i smaczna potrawa. Uwielbiam chińszczyznę za smaki i łatwość przygotowania. Chow mein jest naprawdę proste i nie łatwo się nim znudzić. Możemy dowolnie wymieniać składniki dodając...
Roladki z kurczaka przygotowane są z filetów piersi i z nadzienia w postaci brokułu i sera fety. Każda pierś pokryta jest boczkiem i razem zapieczone są w piekarniku. Można oczywiście usmażyć je na patelni, ale ja zawsze jak mogę ...
Od czasu do czasu gdy jestem zabiegana zdarza mi się kupić jakiś gotowy produkt ze sklepu, tylko do podgrzania. Jednym z takich produktów jest ryż po chińsku. Można go kupić w rożnych wersjach z rodzynkami, z krewetkami, na słodko...
Meksykańska zupa z awokado jest bardzo zdrowa i pyszna. Nieco ją spolszczyłam i „odchudziłam” by była jeszcze bardziej smaczna i nieco mniej kaloryczna. Dlatego pozbawiłam ją dodatku sera i nachosów. Poza tym nie zawie...
Łazanki ze szpinakiem to niemalże błyskawiczna potrawa, minimalistyczna i bardzo smaczna. Świetnie sprawdza się gdy goni nas czas i brak pomysłu na coś szybkiego. Zawsze na taką okazję mam paczkę szpinaku w zamrażalniku. Tym bardz...
Pyszny delikatny i soczysty schabik, który świetnie nadaje się w wersji na zimno, pokrojony cienko do kanapek. To doskonała alternatywa dla kupnych wędlin. Również świetnie będzie prezentował się na świątecznym stole lub podany ja...
Danie rodem z kuchni chińskiej, uwielbiam je za prostotę, szybkość przygotowania i oczywiście wspaniały smak. Tradycyjnie makaron do tego dania gotuje się osobno i dopiero po ugotowaniu dodaje do pozostałych składników, całość sma...
Tarta z brokułami i suszonymi pomidorami oraz krótka historia króla warzyw. Brokuły, uprawiane już w starożytności, pochodzą prawdopodobnie z rejonu Morza Śródziemnego. Zawierają wiele cennych składników odżywczych, niezbędnych do...
Pulpeciki drobiowe najbardziej lubię z indyka, ale można również użyć kurczaka. Przygotowuje je się szybko i stanowią wspaniałą propozycje na obiad. Najczęściej podaje je w sosie koperkowym albo cytrynowym, do którego szczególnie ...
Pstrąg pieczony w wersji obiadowej to świetne danie, przyrządzany z aromatyczną cytryną, a pieczony na jednej blasze z ziemniaczkami, cebulką i papryką. Gotowe danie na obiad z rybką w roli głównej – wystarczy wyjąć z piekar...
Pulpety z kaszy jaglanej przygotowałam całkowicie w wersji wegańskiej i bezglutenowej, oczywiście można je dowolnie modyfikować. Nie będę czarować, że jestem jakąś wielką miłośniczką kaszy jaglanej bo to nieprawda. Kasza jaglana m...
Kotlety wieprzowe po tajsku są naprawdę rewelacyjne i proste w przygotowaniu do tego stopnia, że skoro zaskoczył nas nimi mój syn to każdy facet jest w stanie je zrobić. Przygotowuje je się bardzo szybko, a smak jest zaskakującą s...
Roladki z łososia nadziewane sałatką to przepyszna kompozycja. Sałatka jest odrobinę słodka, dzięki kukurydzy, ale przełamana ogórkiem, świetnie łączy się ze smakiem wędzonego łososia. Całość wyostrza połączenie niewielkiej ilości...
Babka ziemniaczana z utartych, surowych ziemniaków z dodatkiem boczku i cebulki to wspaniałe drugie danie. Jeszcze parę lat temu nie miałam pojęcia o istnieniu tego przysmaku. Jest tradycyjną potrawą kuchni żydowskiej i białoruski...